Een duurzaam 2018

De overheid, het bedrijfsleven en heel veel burgers van Nederland zijn er inmiddels wel van doordrongen: Duurzaam is de toekomst. Het akkoord van Parijs is alweer 2 jaar geleden getekend en, hoewel de euforie mischien iets is getemperd, worden de plannen steeds concreter. Er is reden voor optimisme en dus tijd om door te pakken in het nieuwe jaar.
 
Natuurlijk geldt dat ook voor ons Overveners en Duurzaam Overveen kan daarbij helpen. Kijkt u eens naar de verschillende initiatieven die in de afgelopen jaren zijn ontwikkeld. Daar gaan we komend jaar gewoon weer mee door. Iedere 6 weken is er een Repair Café. De vaste ploeg van reparateurs kunnen samen met u vaak uw defecte apparaat, kledingsstuk of wat dan ook, behoeden voor de afvalberg. Mogelijk dat we in het volgend jaar iets met 3D printen gaan doen, zodat defecte onderdelen eenvoudig en tegen lage kosten kunnen worden vervangen.
 
Een ander voorbeeld: de Duurzame Meettas. Ook in 2018 is die gewoon beschikbaar voor iedereen die wil weten wat het (sluip)verbruik is van al die apparaten in huis. Gewoon gratis! Reken maar dat je onduurzame "ontdekkingen" zult doen, die vaak met kleine maatregelen kunnen worden verholpen.
 
Graag zouden we ook dit jaar weer een Infrarood Safari organiseren waarmee met warmtebeeldfoto's in één oogopslag warmtelekken van het huis zichtbaar worden. Dat initiatief hangt dit jaar aan een zijden draadje, bij gebrek aan beschikbaarheid van de IR-Camera. Hopelijk gaat het lukken en misschien zijn er wel leden of belangstellenden die kunnen helpen hierin.
 
 
Het bestuur van Duurzaam Overveen wenst iedereen een gelukkig, gezond en duurzaam 2018 toe.