Informatie-avonden

Beste leden en belangstellenden van Vereniging Duurzaam Overveen,
 
Deze mail betreft het project Duurzaam Bloemendaal wat tot doel heeft om woningeigenaren te informeren en ondersteunen bij het nemen van energiebesparende maatregelen aan hun woning.
 
Het project is een initiatief van onze Vereniging en wordt uitgevoerd in samenwerking met het Duurzaam Bouwloket en de gemeente Bloemendaal.
 
Inmiddels zijn er 2 goed bezochte informatie-avonden geweest. Misschien was u daar ook bij? Op 12 en 13 april staan nieuwe informatie-avonden gepland over de maatregelen voor het verduurzamen van uw woning. Deze avonden zijn ook interessant wanneer u niet op een van de eerdere avonden bent geweest. 
 
Bent u benieuwd naar de mogelijkheden om uw woning comfortabel en energiezuinig te maken? Tijdens zo’n avond krijgt u onder meer inzicht in de maatwerkadviezen en infraroodbeelden van diverse voorbeeldwoningen uit de wijken. Beide avonden worden gehouden in het Gemeentehuis van Bloemendaal.
 
Dinsdagavond 12 april zijn bewoners uit Bloemendaal* van harte uitgenodigd.
Woensdagavond 13 april zijn de bewoners uit Overveen* van harte uitgenodigd.
*Indien u niet kunt op de avond van uw eigen dorp, bent u van harte welkom op de andere avond.
 
Waarom is de informatieavond voor u interessant?
Het Duurzaam Bouwloket heeft de 5 meest voorkomende woningtypen doorgelicht waar vervolgens maatwerkadviezen voor zijn opgesteld. De adviezen zijn ook voor uw woning van toepassing. Een maatwerkadvies geeft in stappen aan hoe u het comfort, de kwaliteit en de energieprestatie van uw woning kunt verbeteren en hoeveel u daarmee kunt besparen op uw energiekosten. Tijdens de bijeenkomst willen we de resultaten met u delen en u extra tips meegeven.
 
Het programma
19:00 uur     Inloop met koffie en thee en kort filmpje ‘Duurzame Koplopers’;
19.30 uur      Opening;
19.40 uur      Algemene presentatie over resultaten maatwerkadviezen door een adviseur van het Duurzaam Bouwloket;
20:15 uur      Workshops over isolatiemaatregelen, zonne-energie en het waterzijdig inregelen van de CV;
21.30 uur      Afsluiting.
 
Collectieve inkoop
De maatwerkadviezen worden na afloop van de bijeenkomst gratis beschikbaar gesteld aan alle bezoekers. Na afloop van de bijeenkomst kunt u laten weten of u belangstelling heeft in één van de maatregelen. Als er 10 of meer bewoners belangstelling hebben voor één van de maatregelen, dan kan deze groep geholpen worden bij het organiseren van een collectieve inkoop. Hoe meer mensen meedoen met een groepsaankoop, des te scherper wordt de prijs!  
 
Waarom organiseren wij deze avond?
De gemeente vindt het belangrijk om inwoners op weg te helpen bij het verduurzamen van hun woning en het besparen van energie. Door de samenwerking die de gemeente met het Duurzaam Bouwloket is aangegaan krijgen inwoners de kans om gratis informatie en advies in te winnen over duurzaam (ver)bouwen, energie besparen en energie opwekken. De adviseurs van het Duurzaam Bouwloket staan borg voor professioneel en onafhankelijk advies. Deze informatieavond is een mooie gelegenheid voor bewoners om informatie in te winnen en vragen te stellen.
 
Aanmelden
Aanmelden voor één van de informatieavonden kunt u doen door een mail te sturen naar info@duurzaambouwloket.nl. Vermeld daarbij uw naam, adres en op welke informatieavond u aanwezig wilt zijn.
 
Heeft u vragen?
Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met Roy Langedijk of Raoul Santibanez van het Duurzaam Bouwloket. Zij zijn bereikbaar via info@duurzaambouwloket.nl of telefonisch via (072) 743 39 56. Ook op de website www.duurzaambouwloket.nl kunt u terecht voor informatie over de mogelijkheden om uw woning te verduurzamen.
 
Ik hoop u te zien volgende week!
 
Met vriendelijke groet,
 
Carlinde Adriaanse
 
Vzt. Ver. Duurzaam Overveen
 
www.duurzaamoverveen.nl
email: duurzaamoverveen@gmail.com