Kledingruilcafé opent (weer) zijn deuren

 
Hoeveel ongedragen kleding ligt er in jouw kast? De lente is een prachtige gelegenheid je kast op te ruimen en te bekijken welke kleding je niet meer draagt. Die kun je naar een tweedehandskledingwinkel brengen of naar een kledingcontainer. Veel leuker is je kleding te ruilen. Dan zie je ter plekke wie er blij wordt van de kleding die jij niet meer draagt. Het is heel duurzaam je kleding te ruilen, omdat je zo voorkomt dat de afvalberg groter wordt. En, je verwerft 'nieuwe' kleding zonder dat er kleding gefabriceerd hoeft te worden. Dat scheelt behoorlijk in de belasting van onze aarde.
 
Kledingruilcafé
Na een succesvolle eerste editie organiseren we op zaterdag 10 maart opnieuw een Kledingruilcafé. Naast het duurzame karakter willen we ook de gezelligheid en het experiment benadrukken: probeer iets uit wat je eigenlijk nooit draagt! Bevalt het toch niet, dan lever je het de volgende keer gewoon weer in.
 
Inbreng en ruilen tegelijkertijd
We maken dit jaar geen onderscheid in maten. Inbrengen en ruilen dus voor alle maten tussen 13.00 en 16.00 uur.
 
 
Extraatjes van het café
Sandra, een van de organisatoren, is handig met de naaimachine. Zij kan desgewenst broeken of rokken korter maken of kleding innemen.
Janny (ook een van de organisatoren) is imagocoach en geeft je graag stijladvies. Er is gelegenheid om te passen.
 
Er is een theehoekje met modeglossy's, stijlboeken en thee met iets lekkers.
Het Kledingruilcafé wordt tegelijk met het Repair Café gehouden.
Locatie: buurtvereniging Overveen, gebouw Tinholt
Kosten: minimaal 5 euro om de huur van de ruimte te betalen
Meer info:  info@jannytermeer.nl