Links

Repair Cafe

DuurzaamOverveen heeft Repair Café Overveen opgestart. DuurzaamOverveen heeft zch aangesloten bij Repair Café, een landelijke organisatie die initiatiefnemers ondersteunt bij het opstarten en organiseren van Repair Cafés door heel Nederland.

Buurtvereniging Overveen, gebouw Tinholt

DuurzaamOverveen vergadert regelmatig in gebouw Tinholt, de thuisbasis van de Buurtvereniging Overveen. Ook wordt hier het Repair Café georganiseerd.

Duurzaam Bouwloket

Het Duurzaam Bouwloket is een digitaal en fysiek loket waar inwoners en ondernemers terecht kunnen voor al hun vragen op het gebied van duurzaam (ver)bouwen, energiebesparing en energie opwekken. Vanaf de website worden bezoekers geïnformeerd, geadviseerd en gestimuleerd op gebied van duurzaamheid in de gebouwde omgeving. Het Duurzaam Bouwloket treedt hierbij op als onafhankelijke intermediair tussen overheid en bedrijfsleven. www.duurzaambouwloket.nl

Duurzame Doeners

Duurzame Bloemendaalse koplopers, duurzame Doeners: Op de site van Duurzaam bouwloket staan ook enkele artikelen over over duurzaam actief zijn in Bloemendaal:

 

Gemeente Bloemendaal

Bloemendaal wil in 2030 een klimaatneutrale gemeente zijn.Dat willen we bereiken door samen te werken met inwoners, ondernemers en organisaties. De gemeente Bloemendaal.  ondersteunt duurzame initiatieven en wil zelf het goede voorbeeld zijn.

De zonatlas

Op zonatlas.nl/bloemendaal kunnen inwoners en bedrijven in één oogopslag zien of hun dak geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen en het opwekken van zonne-energie.

Milieu Centraal

Op de site milieucentraal.nl vind je alles over energie en milieu in het dagelijks leven. Van energie besparen tot milieubewust eten en van verbouwen tot afval.

Hier opgewekt

HIER opgewekt is hét kennisplatform voor iedereen die bezig is met lokale duurzame energie opwekking. Door mensen met elkaar in contact te brengen kunnen initiatieven van elkaar leren. Deze website bevat nieuws, een agenda met relevante activiteiten, kennisdocumenten en een forum. We bieden een compleet overzicht van lokale energie initiatieven in Nederland.

Twentyfifty-ONE

Overveen heeft nu zijn eigen (besloten) Facebook pagina. Op dit platform kunnen alle Overveners nieuwtjes, activiteiten, oproepen enz. met elkaar delen.