Nieuwsbrief - 31 mei 2016

Repair Café

A.s. zaterdag 4 juni is er weer Repair café van 13:00-16:00 uur bij Tinholt in de Vrijburglaan. Onze deskundige reparateurs zitten dan klaar om samen met jou reparaties uit te voeren.

Wie bakt?

Wachten op reparatie is altijd gezellig, vooral met koffie en iets lekkers erbij. De reparateurs krijgen nog meer energie van zelfgebakken koekjes, cake of taart.

Wie wil er bakken voor het Repair café? Laat het even weten: duurzaamoverveen@gmail.com

Project Duurzaam Bloemendaal

Het enthousiasme is groot! Zie voor een impressie van de bewonersavonden in april jl. de bijgevoegde foto's. Inmiddels zijn 3 collectieve inkoopacties gestart voor duurzame woningaanpassingen:

  • Spouwmuurisolatie
  • Vloerisolatie
  • Zonnepanelen

Meedoen kan nog steeds!

Wil je alsnog meedoen of meer informatie ontvangen? Stuur dan een mailtje naar info@duurzaambouwloket.nl o.v.v. collectieve inkoop Duurzaam Bloemendaal.

Inmiddels zijn ambassadeurs (actieve bewoners) bezig om in samenspraak met het Duurzaam Bouwloket offertes bij bedrijven op te vragen en te vergelijken.

Meer informatie en updates over dit dorpsgerichte energiebesparingproject Duurzaam Bloemendaal vind je op www.bloemendaalsamen.nl

Opgewekte Woningclub - oproep

Wie wil graag kosteloos & samen met buren/dorpsgenoten een Energie Prestatie Advies ontwikkelen voor de eigen woning? Dit kan door mee te doen met de OPGEWEKTE WONINGCLUB. Een flyer over het project en de aanpak is hierbij gevoegd. Er is plaats voor 10 deelnemers dus meld u snel aan via duurzaamoverveen@gmail.com.


Operatie Steenbreek Bloemendaal - oproep

We meldden het al eerder: Pim Ockeloen, één van onze leden wil een initiatief starten om tuinen te vergroenen en verdere verstening van onze omgeving tegen te gaan. Hij wil zoveel mogelijk mensen hiervoor interesseren en zoekt enthousiaste medestanders (o.a. vanwege zijn hoge leeftijd). Wie doet er mee?!

Stuur een mailtje naar pim.ockeloen@xs4all.nl.

Meer informatie: http://www.operatiesteenbreek.nl/

Biologische Markt

Er zijn plannen voor het opzetten van een Biologische Zaterdagmarkt in Bloemendaal! Laat weten wat je van dit initiatief vindt en vul de enquête in: http://biologischemarktbloemendaal.nl/

Hartelijke groet,

Bestuur Duurzaam Overveen:

Elly Klaassen - penningmeester

Maaike Brouwer - secretaris

Carlinde Adriaanse - voorzitter

www.duurzaamoverveen.nl