Start Dorpsgericht Energiebesparingsproject

Eind januari is gestart met het 'Dorpsgericht Energiebesparingsproject' in de dorpen Bloemendaal en Overveen. Het projectidee is een aantal jaren geleden ontwikkeld door DuurzaamOverveen en kan nu van start gaan met subsidie vanuit de gemeente. Zie ook: Bloemendaal Samen
 
In verband met het project zijn we op zoek naar bewoners uit Overveen en Bloemendaal die al ver zijn met het verduurzamen en/of energiezuinig maken van hun woning. Deze 'koplopers' willen we graag leren kennen; zij kunnen mogelijk een voorbeeld en inspiratie vormen voor anderen. Weet u iemand of wilt u uzelf aanmelden, of wilt u eerst meer informatie dan kunt u zich melden via duurzaamoverveen@gmail.com. We horen graag van u.
 
Binnenkort staan er twee bewonersbijeenkomsten gepland (10 en 14 maart), waarbij de 'koplopers' hun ervaringen delen en experts van Urgenda uitleggen hoe je met een energierenovatie je meter bijna naar 0 kan brengen. Verder licht het Duurzaam Bouwloket de 'dorpsgerichte aanpak' toe en doet stadssocioloog Carlinde Adriaanse verslag van het online onderzoek waaraan alle huishoudens in Overveen en Bloemendaal is gevraagd mee te doen, middels een brief die zij hebben gekregen met een gebruikersnaam en wachtwoord, en een link naar de vragenlijst.
 
De bewonersbijeenkomsten zijn op 10 maart in de Hartelust Mavo in Bloemendaal en op 14 maart in het gemeentehuis van B[oemendaal. Inloop is om 19.30 uur, start van het programma is om 20.00 uur.
 
Lees meer over Burgerinitiatieven in b.Magazine nr. 4.