Succesvol eerste jaar van Repair Café Duurzaam Overveen!

2015 was het eerste jaar dat Duurzaam Overveen (om de zes weken) een Repair Café organiseerde, en het leverde mooie resultaten op..Zes keer opende het gebouw Tinholt haar deuren, de eerste keer op 24 januari en het laatst op 19 december. Er heerste een gezellige sfeer, en de aanloop was aanzienlijk.

Op 25 april was het hoogtepunt, waar van de 43 aangeboden items 72% gerepareerd kon worden! Het aanbod van te repareren objecten liep gedurende het jaar wel iets terug, maar bleek toch gemiddeld 42,5 per middag te zijn. Daarvan kon een ruime meerderheid (58%) hersteld worden. Minder dan een derde (29%) van de mensen kon helaas niet verder geholpen worden, de overige 13% van de aangeboden items kon gedeeltelijk gerepareerd worden of is van deskundig advies voorzien.

Het overgrote deel van de aangeboden defecte voorwerpen waren electrische apparaten, van broodmachines tot tosti-ijzers, maar ook kapotte sieraden en fietsen werden binnengebracht. Daarnaast is er ook aardig wat kleding versteld en vastgenaaid.

Al met al een behoorlijk succes, en het team Van Duurzaam Overveen hoopt natuurlijk dat er in 2016 ook weer veel gerepareerd kan en gaat worden, zodat ook het milieu hier weer van meeprofiteert. Met dank uiteraard aan alle reparateurs!