Duurzame Meettas

Een nieuw initiatief van Duurzaam Overveen: De Duurzame Meettas
 
Op de klimaattop in Parijs zijn alle deelnemende landen eindelijk tot het inzicht gekomen dat de opwarming van de aarde een halt moet worden toegeroepen. Dat is mooi, maar hoe kun je zelf aan een duurzame wereld bijdragen?
 
Nou, door bijvoorbeeld zuinig om te gaan met energie in en om het huis. Vaak zijn we ons alleen niet zo van bewust van het energieverbruik van alle apparatuur. De Duurzame Meettas wil je hierbij helpen door het kosteloos beschikbaar stellen van meetapparaatjes. Tijdens een Energy Battle in 2015 (waaraan een aantal Duurzaam Overveners heeft deelgenomen) is maar weer eens gebleken dat je met een goed inzicht moeiteloos 15-20% op je energieverbruik kunt besparen. Niet alleen goed voor het milieu trouwens!
 
In de Duurzame Meettas tref je de volgende apparaatjes aan:
 

  • Watcher: Hiermee kun je het actuele elektrisch verbruik van alle apparatuur in je huis in de gaten houden. (gebruikt bij de Energy Battle)
  • Twee energiemeters: Hiermee kun je van afzonderlijke apparaten het elektrisch verbruik meten.
  • Infrarood warmteverliesmeter: Hiermee kun je meten waar de warmte je huis verlaat.
  • Koelkast thermometer: Controleer of je koelkast/vriezer op de juiste temperatuur is ingesteld.
  • Bandenspanningmeter: Controleer de bandenspanning van auto, motor of scooter.

 
De meettas is, zowel voor leden  van Duurzaam Overveenals voor niet-leden, voor de duur van circa een week gratis te leen. In de meettas tref je ook een meetinstructie aan en een checklist zodat je in korte tijd een groot aantal metingen kunt uitvoeren. Veel technisch inzicht is niet vereist en als het nodig is kun je ondersteuning op afstand krijgen.
 
Als je van deze dienst gebruik wilt maken, stuur dan een mail naar warmtescan@duurzaamoverveen.nl . Er wordt dan een afspraak gemaakt wanneer en waar je de meettas kunt ophalen. Wie het eerst komt, het eerst maalt.
 

http://duurzaamoverveen.nl/sites/duurzaamoverveen.nl/files/default_images/DuurzaamOverveen_logo.jpg