Kledingruilcafé voor vrouwen

 Of het Kledingruil Café in het najaar door kan gaan wordt later beslist. Lees hier de oproep van de huidige organisatoren; zij vragen om opvolging. Laat dit mooie en duurzame initiatief niet verloren gaan.

Raadpleeg daarom regelmatig deze website voor actuele informatie.

Twee keer per jaar een kledingruil café
Hoeveel ongedragen kleding ligt er in jouw kast? Volgens onderzoek van de Daily Mail ligt er bij de gemiddelde vrouw voor ongeveer €400 aan ongedragen kleding in de kast. Anderen stellen dat de meeste vrouwen 80 procent van hun kleding nooit of zelden dragen. Zonde toch?

Daarom organiseren we onder de paraplu van de Vereniging Duurzaam Overveen twee keer per jaar een kledingruilcafé, in het voor- en in het najaar. Prima periodes om eens kritisch je kledingkast te bekijken: wat draag je wel, en wat niet meer. 

Duurzaam en gezellig
Gooi kleding die je niet meer draagt, niet in de grijze bak! Veel leuker en gezelliger is je kleding te ruilen. Dan zie je ter plekke wie er blij wordt van de kleding die jij niet meer draagt. Het is trouwens ook duurzaam je kleding te ruilen, omdat je zo voorkomt dat de afvalberg groter wordt. En, je verwerft ‘nieuwe’ kleding zonder dat er kleding gefabriceerd hoeft te worden. Dat scheelt behoorlijk in de belasting van onze aarde.

Beleef het zelf  (bekijk alvast de poster om een indruk te krijgen)
Dit jaar hebben we het kledingruilcafé –gezien de corona crisis– laten vervallen . We organiseren het Kledingruil Café in gebouw Tinholt van Buurtvereniging Overveen aan de Vrijburglaan 17 in Overveen. We beginnen altijd om 13.00 uur. Tijdens het eerste halfuur ben je welkom om je kleding in te leveren.  Maximaal 10 kledingstukken, minimaal 3. We maken geen onderscheid in maten, iedereen komt tegelijkertijd. Er is een theehoekje, waar je kunt wachten tot de ruilronde begint. Met zelfgebakken appeltaart!

We houden twee ruilrondes, van 13.30 tot 14.30 en van ongeveer 14.30 tot 15.30. Na afloop van de eerste ronde laat iedereen zien wat ze heeft gevonden. Als je genoeg hebt gevonden, kun je daarna naar huis gaan. Of je blijft voor de tweede ronde… 

Regels voor het inleveren

*Geen joggingbroeken, geen basis T-shirts, geen ondergoed, maximaal 1 spijkerbroek.

*De kleding moet schoon en heel zijn. Alle knopen eraan, ritsen goed, e.d.

*De kleding mag niet te gedateerd zijn…

 Financiële bijdrage

Minimaal € 5 om kosten te dekken van ruimte, thee en appeltaart.

 Extraatjes en professioneel advies

We houden het kledingruilcafé in de prachtige spiegelzaal van Tinholt. Er zijn dus grote spiegels, we maken een paskamer en we geven desgewenst graag stijl- en kleuradvies. Anky is o.a. coupeuse, Ciska werkt in een kledingzaak en Janny was tot voor kort imagocoach. Wilma is de stille kracht op de achtergrond.

Wil je meer weten of op de hoogte blijven? Neem dan contact op met info@jannytermeeer.nl. Kijk ook eens op de website van Janny ter Meer

 

Van harte welkom namens het organisatiegroepje: Anky Bulstra, Ciska Schelvis, Janny ter Meer en Wilma Staal.