Kledingruilcafé voor vrouwen

Hoeveel ongedragen kleding ligt er in jouw kast? De lente of herfst zijn prachtige gelegenheden om je kast op te ruimen en te bekijken welke kleding je niet meer draagt. Die kun je naar een tweedehandskledingwinkel brengen of naar een kledingcontainer. Veel leuker is je kleding te ruilen. Dan zie je ter plekke wie er blij wordt van de kleding die jij niet meer draagt. 

Kleding ruilen is duurzaam
Onder de paraplu van Duurzaam Overveen is al enkele malen een kledingruilbeurs georganiseerd, nu het Kledingruilcafé. Het is heel duurzaam je kleding te ruilen, omdat je zo voorkomt dat de afvalberg groter wordt. En, je verwerft ‘nieuwe’ kleding zonder dat er kleding gefabriceerd hoeft te worden. Dat scheelt behoorlijk in de belasting van onze aarde.

Experimenteren en gezelligheid
Je bent welkom tussen 13.00 en 16.00 uur. Inleveren en ruilen gebeurt tegelijkertijd. Dan zie je meteen wat anderen inbrengen en of er iets van jouw gading bij is. Maar het is ook leuk te experimenteren: iets uitproberen wat je eigenlijk nooit draagt. Bevalt het toch niet, dan lever je het de volgende keer weer in. Tussendoor kun je lekker plaatsnemen in het theehoekje met een glossy.