Warmtescan woningen

Een warmtescan van uw huis laten maken? 

Ook dit winterseizoen biedt Vereniging Duurzaam Overveen u de mogelijkheid om een warmtescan van uw huis te laten maken. De warmtescan bestaat uit een aantal Infrarood foto’s van de buitenzijde van uw woning . Met deze foto’s is het mogelijk warmtelekken op te sporen zoals: langs kozijnen, slecht geïsoleerde muren of zoiets eenvoudigs als de brievenbus.

Voor het maken van de warmtescan en de rapportage daarvan wordt een vergoeding van €15 gevraagd voor rijtjeshuizen en €25 voor vrijstaande woningen. Hiernaast ziet u een voorbeeld van een Infrarood foto. Deze foto’s dienen onder gunstige omstandigheden gemaakt te worden: minimaal 15 graden temperatuurverschil tussen binnen en buiten, weinig wind, geen neerslag en niet al te zonnig. De winterperiode is daarvoor het meest geschikt.

De scans worden alleen uitgevoerd in Overveen, dus niet in andere dorpen in de gemeente Bloemendaal.

Wellicht zet de warmtescan u aan om gericht maatregelen te nemen of om nadere informatie op te vragen bij Duurzaam Overveen https://duurzaamoverveen.nl of bij deskundigen van bijvoorbeeld het Duurzaam Bouwloket www.duurzaambouwloket.nl.

Geïnteresseerd?

 • Aanmelden kan door een mail te sturen naar warmtescan@duurzaamoverveen.nl
 • Er wordt contact met u opgenomen en nadere informatie uitgewisseld.
 • Wanneer de verwachtte weersomstandigheden gunstig zijn wordt een afspraak gemaakt.
 • Op de dag van de afspraak dient u zoveel mogelijk alle ruimten in het huis te verwarmen.
 • Er worden ca. 20 tot 25 foto’s van de buitenzijde van het huis genomen.
 • Binnen ca. 2 weken ontvangt u een rapport met daarin de warmtefoto’s van uw woning inclusief een beknopte analyse.

Belangrijk om te weten:

De resolutie van Infrarood foto’s is aanmerkelijk lager dan gewone foto’s en zijn daardoor wat “lastiger te lezen”. De gebruikte camera behoort tot het middensegment.

 • Verwacht geen uitgebreide thermografische analyse of bouwkundige adviezen. Foto’s en rapportage worden verzorgd door een “goedwillende maar wel terzake kundige vrijwilliger”.
 • Afspraken kunnen afgezegd worden, met name bij ongunstige weersomstandigheden.

Coronamaatregelen:

Uiteraard zullen tijdens de warmtescans de Coronarichtlijnen volledig gevolgd worden. In vergelijking tot vorige seizoenen zijn er dit jaar daarom de volgende aanpassingen in de werkwijze:

 • Er worden uitsluitend foto’s van de buitenzijde van de woning uitgevoerd, dus geen foto’s van de binnenuit.
 • Er wordt na afloop geen eerste indruk van de scan “aan de keukentafel” doorgesproken.
 • Betaling zal niet meer contant worden gedaan, maar via bankoverschrijving aan de vereniging Duurzaam Overveen op rekeningnummer NL39 ABNA 0882 1378 40 o.v.v. warmtecan. Zodra de betaling is ontvangen zal het rapport worden toegestuurd.